Αρχική / Νέα-Ανακοινώσεις / Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών

Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών

Το σχολείο μας εντάσσεται από τη φετινή σχολική χρονιά 2018-19 στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων.

Η Σχολική Βιβλιοθήκη παρέχει το δικαίωμα δανεισμού βιβλίων σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου. Υπάρχουν διαθέσιμα για δανεισμό πλήθος βιβλίων ανάλογα με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα και το γνωστικό επίιπεδο των παιδιών. Η Σχολική Βιβλιοθήκη αποτελεί πρωτίστως χώρο προαγωγής της φιλαναγνωσίας, χώρο πληροφόρησης και μάθησης. Σκοπός της είναι να συνεισφέρει στην ανάγκη των μαθητών για έρευνα, στη διαμόρφωση της κριτικής σκέψης, στην ψυχαγωγία και την βαθύτερη  κατανόηση της γνώσης.

Ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να δανείζονται και να διαβάζουν βιβλία. Γνωρίζοντας πόσο περιορισμένος είναι ο χρόνος τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, προτείνουμε να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους τα Σαββατοκύριακα και κατά τη διάρκεια των διακοπών. Είναι αναμφίβολα μία πολύ καλή ευκαιρία για όλα τα παιδιά να αφιερώσουν λίγο χρόνο στην ανάγνωση βιβλίων ανάλογα πάντα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Δείτε επίσης

Παρουσίαση Κρητικών Χορών

Το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουνίου, στον αύλειο χώρο του σχολείου μας έγινε η παρουσίαση …