Αρχική / Νέα-Ανακοινώσεις / Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Την Τρίτη 2 Απριλίου, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Δασκαλάκη Μαρία! Η συγγραφέας παρουσίασε στα παιδιά το βιβλίο της με τίτλο: «Το ταξίδι της Γραμμής». Το βιβλίο αναφέρεται σε ένα ακίνητο σημείο το οποίο «αποφάσισε να κινηθεί, να τεντωθεί κι ευθύς έγινε γραμμή. Κι έτσι, εκείνη η -ως τότε- μικρότερη μολυβιά που μπορούσε κάποιος να αφήσει πάνω σε ένα χαρτί, μεγάλωσε, μεταμορφώθηκε, άλλαξε, χάρηκε, δοκίμασε, απογοητεύτηκε, έδωσε και πήρε. Κι όταν είχε προσδοκίες που ματαιώθηκαν, κάθισε κι έκανε την ανασκόπηση του ταξιδιού της και πήρε σημαντικές αποφάσεις που επηρέασαν και αυτή, αλλά και όλα τα ακίνητα σημεία που υπήρχαν γύρω της». Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, οι μαθητές/τριες υπέβαλλαν στη συγγραφέα τα ερωτήματά τους, τα οποία είχαν καταγράψει τις προηγούμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια της μελέτης του βιβλίου με τις εκπαιδευτικούς των τάξεων τους και της παρουσίασαν τις μονοκονδυλιές τους, εμπνευσμένες από το ταξίδι της γραμμής, αλλά και από τον Πικάσο που ετοίμασαν με την εκπαιδευτικό Εικαστικών, κ. Τσόκα Γιώτα.

Παράλληλα, καθώς η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα των γενεθλίων του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη ζωή και το έργο του γνωστού συγγραφέα και διάβασαν αποσπάσματα από τα βιβλία του που βρίσκονται στα ράφια της βιβλιοθήκης μας με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Πέτσα Κατερίνα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη συγγραφέα κυρία Δασκαλάκη Μαρία για το όμορφο ταξίδι στον κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας που μας προσέφερε!

Δείτε επίσης

Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Πρόγραμμα Παρουσίασης του Τρίαθλου

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το εκπαιδευτικό ενημερωτικό πρόγραμμα παρουσίασης του Τρίαθλου, …