Αρχική / Νέα-Ανακοινώσεις / Οδηγίες για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων – διενέργεια self-test

Οδηγίες για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων – διενέργεια self-test

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν τα σχολεία. Εκπαιδευτικοί και μαθητές καλούνται να προσέλθουν έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που ακολουθούν ώστε να ανοίξουμε με ασφάλεια.

  1. Από την Τετάρτη 5/5/21 μπορείτε να παραλαμβάνετε δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).
  2. Οι μαθητές κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους με την βοήθεια ενηλίκου σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.
  3. Δηλώνετε το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχεστε με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:
Για τους μαθητές εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε μέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς όποτε τους ζητηθεί. Πατήστε ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ COVID-19 για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τη σχολική κάρτα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορείτε να συμπληρώνετε χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος ή να προμηθευτείτε τη σχολική κάρτα από το σχολείο την Παρασκευή το πρωί.

Αν το self-test είναι θετικό:
Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Για να διαβάσετε τη σχετική εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μία άψογη συνεργασία. Περιμένουμε λοιπόν τους μαθητές μας τη Δευτέρα το πρωί στο σχολείο!

 

Δείτε επίσης

Τέμπη 28/2/2023

Μες την κοιλάδα των Τεμπών Φόβος των μηχανοδηγών Ένα τεράστιο γιατί στο στόμα όλων μας …