Αρχική / Νέα-Ανακοινώσεις / Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (European Day of Languages) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών είναι μεταξύ άλλων η προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών, η διατήρηση, η καλλιέργεια και η ανάδειξη του γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης, η εκμάθηση και άλλων γλωσσών, εκτός των ευρύτερα γνωστών και η συμπερίληψη των λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών στις γλώσσες που μαθαίνουν οι μαθητές.

Το θέμα του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών για το 2023 είναι: «Λέμε ΝΑΙ στις γλώσσες».

Στο μάθημα των Αγγλικών, οι μαθητές/τριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης ήρθαν σε επαφή με διάφορες γλώσσες της Ευρώπης, έμαθαν καινούριες λέξεις και συζήτησαν για την γλωσσική πολυμορφία. Συγκεκριμένα το Ε1 αναζήτησε λέξεις της Αγγλικής γλώσσας με προέλευση από την Ελληνική. Το Ε2 έμαθε να χαιρετάει, ενώ το ΣΤ2 έμαθε τη λέξη “αγάπη” σε 12 διαφορετικές ευρωπαϊκές γλώσσες. Τέλος το ΣΤ1 διερεύνησε γιατί θεωρείται αναγκαία η εκμάθηση άλλων γλωσσών και ποια είναι τα οφέλη που αποκομίζουν τα ίδια τα παιδιά.

Ήταν μία δημιουργική και απολαυστική εβδομάδα στον κόσμο των γλωσσών!

Δείτε επίσης

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Δ΄ τάξης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής επισκέφτηκαν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της …