Αρχική / Νέα-Ανακοινώσεις / Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Γ΄ τάξης στο χωριό Σμάρι Πεδιάδος

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Γ΄ τάξης στο χωριό Σμάρι Πεδιάδος

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, τα παιδιά της Γ΄ τάξης, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Αρακαδάκη Μαρίας, κ. Πευκιανάκη Άννας, κ. Μαργαριτάκη Κλειώς, κ. Καραμιχάλη Σάββα και της σχολικής νοσηλεύτριας κ. Τσεργούλα Εύας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο χωριό Σμάρι Πεδιάδος. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Ποιμενική ζωή: φύση, τέχνες, παράδοση» στο Πολιτιστικό Κέντρο και «Η τέχνη της υφαντικής» στη Λαογραφική Στέγη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σμαρίου.

Επίσης, συμμετείχαν στη βιωματική δράση «Μια φορά κι έναν καιρό…», όπου με εργαλείο το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Μύθος της Αράχνης», τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την παραδοσιακή τέχνη της υφαντικής. Στη συνέχεια, ζύμωσαν και παρασκεύασαν τα δικά τους πιττάκια. Η εκπαιδευτική μας επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την αναβίωση του παραδοσιακού παιχνιδιού «Ντελί», στην πλατεία του χωριού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου Σμαρίου για τη θερμή υποδοχή τους και την τόσο όμορφη εμπειρία που προσέφεραν στα παιδιά του σχολείου μας!

Δείτε επίσης

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Δ΄ τάξης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής επισκέφτηκαν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της …