Αρχική / Νέα-Ανακοινώσεις / Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών

Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το σχολείο μας συμμετέχει φέτος στο project “The European Christmas Tree Decoration Exchange” (Ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων στολιδιών) που διοργανώνεται από το Durham Centre με τη συμμετοχή του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για μία ανταλλαγή ανάμεσα σε μαθητές δημοτικών σχολείων, οι οποίοι θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με σκοπό να τα στείλουν σε σχολεία της Ευρώπης. Επίσης, το κάθε σχολείο θα φτιάξει και θα στείλει ένα πακέτο με πληροφορίες σχετικά με το πώς γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στη χώρα του. Κάθε σχολείο θα χρησιμοποιήσει τα στολίδια που θα πάρει για να διακοσμήσει το δικό του χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα «Ευρωπαϊκό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο».

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις για άλλες χώρες της Ευρώπης μέσα από μία δημιουργική δραστηριότητα. Το κάθε σχολείο μαθαίνει μέσα από την κατασκευή των στολιδιών και τη συγκέντρωση των πληροφοριών, για τα ήθη και τα έθιμα του τόπου του και ταυτόχρονα ανακαλύπτει τις παραδόσεις και την κουλτούρα άλλων λαών. Τα παιδιά θα ενημερωθούν για πτυχές που αφορούν στον πολιτισμό της κάθε χώρας, όπως είναι η γλώσσα, η γεωγραφία, η ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα και με τον τρόπο αυτό κατανοούν καλύτερα την έννοια του ευρωπαίου πολίτη.

Με μεγάλο ενθουσιασμό λοιπόν τα παιδιά του σχολείου μας εργάστηκαν από τις αρχές Νοεμβρίου, για να κατασκευάσουν τα στολίδια, να φτιάξουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες και να ετοιμάσουν το πακέτο πληροφοριών στην Αγγλική γλώσσα. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για την κατασκευή στολιδιών και καρτών: Πευκιανάκη Άννα, Μαργαριτάκη Κλειώ (Γ2), Κατριαδάκη Έλενα (Δ1), Χρονάκη Ράνια, Σίμος Ηλίας (Δ2), Παναγιωτάκη Τόνια (Ε2), Ρώσση Βασιλίνα (ΣΤ2), Τσόκα Γιώτα (Ε1). Υπεύθυνη δημιουργίας πακέτου πληροφοριών: Πέτσα Κατερίνα (ΣΤ1, ΣΤ2).

Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε όλους! Ταχυδρομήσαμε λοιπόν ήδη το δικό μας υλικό στις χώρες της ομάδας μας, που περιλαμβάνει 22 σχολεία από Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία, Ρουμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Αγγλία, Γερμανία, Τσεχία, Κροατία, Λιθουανία και Ελλάδα. Τώρα περιμένουμε με ανυπομονησία τα πακέτα τους, για να στολίσουμε το Δεκέμβρη το δικό μας Ευρωπαϊκό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο!

Ακολουθεί link και φωτογραφικό υλικό. Απολαύστε!

https://read.bookcreator.com/BLJ5gu52FbOZzfhCY9HwsHXFAwl2/gjlFdKPxRIC-sEHL_UYJtw

 

Δείτε επίσης

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Δ΄ τάξης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής επισκέφτηκαν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της …