Αρχική / Νέα-Ανακοινώσεις / Όλοι διαφορετικοί, Όλοι ίσοι

Όλοι διαφορετικοί, Όλοι ίσοι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, το σχολείο μας διοργάνωσε μία σειρά από δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών. Δημιουργήθηκαν σταθμοί δράσεων, από τους οποίους πέρασαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης και τμήματος ένταξης.

Βιώσαμε πώς είναι να μην έχεις όραση, ακοή ή κάποιο μέλος του σώματός σου και τα μεγαλύτερα παιδιά συζήτησαν επίσης για τον αυτισμό. Εξερευνήσαμε τους χώρους του σχολείου μας, ανακαλύψαμε τα σημεία πρόσβασης για ΑμεΑ και μιλήσαμε για τους σχετικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων ήταν η δημιουργία ενός παζλ-αφίσας, το οποίο απεικόνιζε παιδιά με διάφορες αναπηρίες. Κάθε τμήμα ζωγράφισε ένα κομμάτι και στο τέλος τα παιδιά συναρμολόγησαν το παζλ και διάβασαν το σύνθημα “Όλοι διαφορετικοί, Όλοι ίσοι”. Ας το κρατήσουμε στην καρδιά και στο μυαλό μας, φροντίζοντας να το κάνουμε πράξη κάθε μέρα!

Δείτε επίσης

Τα πρωτάκια μας φυτεύουν!

Την Παρασκευή 12 Απριλίου τα πρωτάκια του Α1 τμήματος, με τις εκπαιδευτικούς κ. Μουρτζάκη Μαρία …