Αρχική / Νέα-Ανακοινώσεις / Οδηγίες για την επαναλειτουργία του σχολείου

Οδηγίες για την επαναλειτουργία του σχολείου

Αγαπητοί γονείς και μαθητές

Όπως γνωρίζετε ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020. Το σχολικό έτος θα παραταθεί ως την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας το σχολείο μας θα λειτουργήσει ως εξής:

Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο εκ περιτροπής. Το κάθε τμήμα χωρίζεται σε δύο υποτμήματα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απόσταση του 1,5 μ. ανάμεσα στους μαθητές. Το ένα υποτμήμα θα λειτουργεί Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και το άλλο Τρίτη – Πέμπτη και την επόμενη εβδομάδα το αντίστροφο. Σας έχει ήδη σταλεί email που σας ενημερώνει ποια μέρα προσέρχεται το κάθε παιδί. Μεριμνήσαμε ώστε τα αδέρφια να έρχονται τις ίδιες μέρες στο σχολείο. Το ολοήμερο και η πρωινή ζώνη δεν θα λειτουργήσουν προς το παρόν.

Η προσέλευση των μαθητών/τριων το πρωί θα είναι από τις 8:00 έως τις 8.15 αυστηρά. Πριν τις 8.00 δεν θα είναι δυνατή η είσοδος στο σχολείο. Τα παιδιά θα οδηγούνται κατευθείαν στις τάξεις τους, όπου θα τους υποδέχονται οι εκπαιδευτικοί. Δεν θα πραγματοποιείται πρωινή συγκέντρωση και προσευχή στον προαύλιο χώρο. Κατά το σχόλασμα στη 1:15, θα παραλαμβάνετε τα παιδιά από τις εξόδους τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Παρακαλούμε να είστε συνεπείς, ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός. Κανένας γονέας ή συνοδός δεν επιτρέπεται να μπαίνει στο χώρο του σχολείου.

Υπάρχει η δυνατότητα απουσίας μαθητή/τριας, με απλή υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα αν το παιδί ανήκει σε ευπαθή ομάδα ή αν υπάρχει άτομο στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή νοσεί. Παρακαλούμε όσους ανήκουν στις παραπάνω περιπτώσεις να συμπληρώσουν την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ και να τη στείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail του σχολείου (32dimiraira@sch.gr).

Στις σχολικές αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός τους δύο φορές την ημέρα (κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας της λειτουργίας του). Καλό θα ήταν οι μαθητές να διαθέτουν και δικά τους αντισηπτικά μαντηλάκια ή ατομικά υγρά αντισηπτικά αν είναι εφικτό. Οι αίθουσες θα αερίζονται φυσικά καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής των παιδιών στο σχολείο. Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν στην τσάντα και την κασετίνα τους ό,τι χρειάζεται, καθώς δεν θα επιτρέπεται να δανείζονται ή να ανταλάσσουν αντικείμενα με τους συμμαθητές τους.

Τα διαλείμματα θα πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού και σε διαφορετικούς προκαθορισμένους χώρους. Το κυλικείο δε θα λειτουργεί. Επομένως είναι απαραίτητο οι μαθητές/τριες να κρατούν από το σπίτι επαρκή ποσότητα φαγητού και νερού.

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Διεύθυνση του Σχολείου είτε τηλεφωνικά (2810234768), είτε μέσω mail.

Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε και πάλι τους μαθητές μας και ευχόμαστε να ολοκληρωθεί και αυτό το σχολικό έτος με υγεία και αισιοδοξία για όλους!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Σχολείου

Δείτε επίσης

Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Πρόγραμμα Παρουσίασης του Τρίαθλου

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το εκπαιδευτικό ενημερωτικό πρόγραμμα παρουσίασης του Τρίαθλου, …