Αρχική / Erasmus+ / Erasmus Penfriends – Φίλοι δι’ αλληλογραφίας

Erasmus Penfriends – Φίλοι δι’ αλληλογραφίας

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο μας, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης είχαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς την ευκαιρία να ανταλλάξουν γράμματα με τους μαθητές των σχολείων από τις χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Καθώς οι υγειονομικές συνθήκες δεν επέτρεψαν ταξίδια, έπρεπε μαζί με τους εταίρους μας να σκεφτούμε άλλους τρόπους για να αλληλεπιδράσουν τα παιδιά μεταξύ τους και να έρθουν σε επαφή. Έτσι γίναμε penfriends, δηλαδή φίλοι δι’ αλληλογραφίας!

Με μεγάλη χαρά οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας να χρησιμοποιήσουν τα Αγγλικά για να γράψουν για τον εαυτό τους, να περιγράψουν το σχολείο τους, να μιλήσουν για τα χόμπι τους, τη χώρα τους κ.α. Με λαχτάρα ρωτούσαν συχνά τα παιδιά αν έφτασαν τα γράμματα από τους φίλους μας στην Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, για να μάθουν νέα τους και να πάρουν πληροφορίες για τη ζωή στο εξωτερικό. Ήταν μία όμορφη εμπειρία για όλους μας!

Το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο Mistakes are the best teachers συνεχίζεται και την επόμενη σχολική χρονιά. Eυχαριστούμε τις τρεις χώρες εταίρους μας για την άψογη συνεργασία! Κλείνουμε αυτή τη χρονιά με την ελπίδα του χρόνου οι συνθήκες να επιτρέψουν να ανταλλάξουμε όχι μόνο γράμματα, αλλά και επισκέψεις!

Δείτε επίσης

Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Πρόγραμμα Παρουσίασης του Τρίαθλου

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το εκπαιδευτικό ενημερωτικό πρόγραμμα παρουσίασης του Τρίαθλου, …