Αρχική / Erasmus+ / Erasmus+ – Mistakes are the Best Teachers

Erasmus+ – Mistakes are the Best Teachers

Τη διετία 2019-2021 το σχολείο μας εγκρίθηκε να συμμετέχει στη δράση ΚΑ2/Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης του Προγράμματος Erasmus+. Πρόκειται για πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Στοχεύει στην ανάδειξη των δεξιοτήτων, στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ’ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.)

Το σχέδιο πάνω στο οποίο θα εργαστούμε έχει τίτλο Mistakes are the best teachers – Τα λάθη είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι. Τα πέντε σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι από τη Γερμανία, που είναι και η συντονίστρια χώρα, την Αγγλία, την Ιταλία, τη Γαλλία και φυσικά το δικό μας σχολείο από την Ελλάδα. Θα μάθουμε πώς να αναγνωρίζουμε, να αποδεχόμαστε και να αποφεύγουμε τα λάθη μας. Μέσα από πληθώρα δραστηριοτήτων οι μαθητές, οι μαθήτριες, αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα μάθουμε να χειριζόμαστε τα λάθη, να διδασκόμαστε από αυτά και μαζί θα ανακαλύψουμε μεθόδους για να τα αποφύγουμε στο μέλλον.

 

 

Δείτε επίσης

Τέμπη 28/2/2023

Μες την κοιλάδα των Τεμπών Φόβος των μηχανοδηγών Ένα τεράστιο γιατί στο στόμα όλων μας …