Αρχική / Νέα-Ανακοινώσεις / Αποχαιρετισμός στο Διευθυντή μας Γιώργο Καρπετάκη

Αποχαιρετισμός στο Διευθυντή μας Γιώργο Καρπετάκη

Αυτή τη σχολική χρονιά κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του σχολείου μας. Ο Διευθυντής μας, κος Γιώργος Καρπετάκης, που υπηρέτησε αυτή τη θέση για 15 χρόνια, συνταξιοδοτείται. Η προσφορά του στο σχολείο μας όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε ανεκτίμητη και η αγάπη και η αφοσίωσή του στο δημόσιο σχολείο και το λειτούργημά του αμέτρητη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 ιουνίου στο χώρο του σχολείου για την αποφοίτηση των μαθητών της ΣΤ’ τάξης, τόσο ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, όσο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τον τίμησαν για την πολυετή προσφορά του και του απένειμαν τιμητικές πλακέτες. Η συγκίνηση όλων μας, εκπαιδευτικών και μαθητών, είναι μεγάλη. Σας παραθέτουμε παρακάτω τον αποχαρετιστήριο λόγο που εκφώνησε η Υποδιευθύντρια του σχολείου μας, κα Χρονάκη Ράνια, ο οποίος εκφράζει απόλυτα όλο το Σύλλογο Διδασκόντων.

 ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ…..

Κάθε σπουδαίο ταξίδι, όσο μεγάλο και μακρινό κι αν είναι, περικλείει από τη στιγμή της επιβίβασης έναν τελικό προορισμό και μια αποβίβαση… Αυτό ισχύει για όλους: τους ταξιδιώτες, το πλήρωμα και τον καπετάνιο.

Δεκαπέντε χρόνια λοιπόν στο «τιμόνι» αυτού του σχολείου, βρεθήκατε αντιμέτωπος με μπουνάτσες μα και φουρτούνες πολλές… Προσπαθήσατε με κάθε τρόπο να τις αντιμετωπίσετε με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για τα παιδιά και τους γονείς τους, αλλά και για εμάς τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές.

Όλα αυτά τα χρόνια σταθήκατε κοντά στους μαθητές μας γνωρίζοντας τους έναν προς ένα και πάντα προσπαθώντας το καλύτερο γι’ αυτούς δίνοντας τους επιπλέον ευκαιρίες για δημιουργία και μάθηση.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια και εμείς, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, βρεθήκαμε στην ίδια γραμμή και τρέξαμε από κοινού ως συναγωνιστές σε έναν αγώνα με μοναδικό στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Σταθήκατε αρωγός και έμπρακτος υποστηρικτής όποιας ιδέας θα μπορούσε να συνεισφέρει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη σχολική διαδικασία. Παράλληλα όμως μας εμπνεύσατε και μας παρακινήσατε για την ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό την προσωπική μας βελτίωση και εξέλιξη τόσο ως επαγγελματίες αλλά και ως προσωπικότητες. Για εσάς πάντα το ισχυρότερο κίνητρο ήταν το πώς θα γίνει καλύτερο το σχολείο μας. Ακόμα και σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές και συνθήκες – όπως ήταν και τα δύο τελευταία σχολικά έτη που διανύσαμε – καταφέρατε με τη στάση και τις ενέργειές σας να μας εμπνεύσετε και να ενισχύσετε το πολυποίκιλο έργο μας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σημειώσω την αμηχανία και τη συγκίνηση ενός λόγου που αφορά ένα πρόσωπο τόσο αγαπητό και οικείο σε μένα καθώς είχα την τιμή και την τύχη εδώ και τέσσερα χρόνια, από τη θέση της υποδιευθύντριας του σχολείου, να συνεργαστούμε στενά. Μέσα από αυτή τη συνεργασία μας διδάχτηκα πολλά, τόσο αναφορικά με το δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό επάγγελμά μας, μα κυρίως ένιωσα πόσο σπουδαίο είναι να έχει κάποιος δίπλα του ανθρώπους που με τόση αγάπη και τόση ζέση προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν την πείρα μιας ολόκληρης ζωής παρακινώντας και ωθώντας προς την αυτοβελτίωση.

Ο χρόνος περνάει και τα σημάδια του μένουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη και στην καρδιά… Η αγάπη, ο σεβασμός, η εκτίμηση, η αλληλεγγύη που τόσα χρόνια βιώσαμε μαζί σας, αφήνουν ισχυρό αποτύπωμα και αποτελούν το διαβατήριο του αποχωρισμού…

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την ανεκτίμητη προσφορά και το έργο σας καθώς και την αδιάλειπτη παρουσίας σας στο πλάι μας.

Αγαπημένε μας διευθυντή, σας ευχόμαστε ολόψυχα να είστε γερός και να χαρείτε πολλά ξεκούραστα πλέον χρόνια, απολαμβάνοντας πολλές ακόμα προσωπικές και οικογενειακές χαρές.

 

Είμαστε μαζεμένοι εδώ μπροστά

το αντίο να σου πούμε

να το κρατήσεις αγκαλιά

ποτέ να μην χαθούμε

 

Η αγάπη, η φροντίδα, η στοργή

σ’ όλο το μεγαλείο

φροντίσανε να δώσουνε

ένα όμορφο αντίο….

 

Δείτε επίσης

Η Γ τάξη και η Τέχνη

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν αφιερωμένη στην τέχνη για τους μαθητές του Γ2. Ξεκίνησαν με …